Savulohilaatikko

HUOM: KALAN TULEE OLLA VALMIIKSI SAVUSTETTUA! Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pane uunivuokaan ohueksi viipaloidut perunat, ohutkuoriset kesäperunat hyvin pestyinä kuorineen ja talviperunat ohuesti kuorittuina.

Kuumenna öljy keskilämmöllä paistinpannussa ja lisää sipuliviipaleet.

Kypsennä niitä sekoittaen viisi minuuttia tai kunnes sipulit pehmenevät ja saavat hiukan väriä.

Lisää pannuun 1/2 dl vettä ja kiehauta.

Kaada sipuliviipaleet nesteineen uunivuokaan perunoiden päälle ja sekoita.

Lisää vuokaan kalakuutiot ja tillisilppu.

Sekoita ja paina seos kämmenellä pinnalta tasaiseksi.

Vatkaa maito ja kananmunat sekaisin.

Mausta seos suolalla ja valkopippurilla.

Kaada liemi peruna-kala-seoksen päälle ja paina kämmenellä tasaiseksi niin, että palat peittyvät melkein kokonaan.

Lisää hiukan vettä, jos tarpeen.

Kypsennä laatikkoa uunin alaosassa noin 40 minuuttia tai kunnes sen pinta on hiukan ruskea ja neste hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 443 grammaa

Jolipepo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1749g1049kcal26.2g227.3g1.7g15.7g
Sipuli (kuorittu)250g67kcal3.2g12g0.5g4.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl25g225kcal0g0g25g0g
Kirjolohifilee 749g1239kcal125.5g0g82.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1249g412kcal41.2g61.2g0g0g
Kananmuna, keitetty 400g570kcal50g1.2g41g0g
Tilli, tuore 7.5g2.2kcal0.3g0.1g0.1g0.2g
Valkopippuri 1.2g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8860g7136kcal493g604.6g301.4g40.8g
Valittu annoskoko4430g3568kcal246.5g302.3g150.7g20.4g
Annoskoko puolitettuna2215g1784kcal123.3g151.2g75.4g10.2g
Arvot/100g100g81kcal5.6g6.8g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276921