Savulohilaatikko

HUOM: KALAN TULEE OLLA VALMIIKSI SAVUSTETTUA! Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pane uunivuokaan ohueksi viipaloidut perunat, ohutkuoriset kesäperunat hyvin pestyinä kuorineen ja talviperunat ohuesti kuorittuina.

Kuumenna öljy keskilämmöllä paistinpannussa ja lisää sipuliviipaleet.

Kypsennä niitä sekoittaen viisi minuuttia tai kunnes sipulit pehmenevät ja saavat hiukan väriä.

Lisää pannuun 1/2 dl vettä ja kiehauta.

Kaada sipuliviipaleet nesteineen uunivuokaan perunoiden päälle ja sekoita.

Lisää vuokaan kalakuutiot ja tillisilppu.

Sekoita ja paina seos kämmenellä pinnalta tasaiseksi.

Vatkaa maito ja kananmunat sekaisin.

Mausta seos suolalla ja valkopippurilla.

Kaada liemi peruna-kala-seoksen päälle ja paina kämmenellä tasaiseksi niin, että palat peittyvät melkein kokonaan.

Lisää hiukan vettä, jos tarpeen.

Kypsennä laatikkoa uunin alaosassa noin 40 minuuttia tai kunnes sen pinta on hiukan ruskea ja neste hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 443 grammaa

Jolipepo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g350g210kcal5.2g45.5g0.3g3.1g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5g45kcal0g0g5g0g
Kirjolohifilee 150g248kcal25.1g0g16.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen250g82kcal8.2g12.2g0g0g
Kananmuna, keitetty 80g114kcal10g0.2g8.2g0g
Tilli, tuore 1.5g0.4kcal0.1g0g0g0g
Valkopippuri 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1772g1427kcal98.4g120.8g60.2g8g
Valittu annoskoko886g714kcal49.2g60.4g30.1g4g
Annoskoko puolitettuna443g357kcal24.6g30.2g15.1g2g
Arvot/100g100g81kcal5.6g6.8g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276921