Poronkäristys ja palsternakkamuusi (Kevennys)

Poronkäristys
Kuori sipuli ja leikkaa sokeripalan kokoiseksi kuutioksi.

Leikkaa timjamipuntti pieneksi.

Laita öljy kuumenemaan pannulle ja lisää hetken päästä sipuli joukkoon.

Kun sipuli on läpikuultavaa lisää ensin toinen paketti riistakäristystä ja irrottele paistinlastalla levyt toisistaan irti.

Tämän jälkeen lisää toinen paketti ja tee samoin.

Anna padan hautua hetki ja lisää vesi sekä riistafondue.

Fonduen tilalla voit käyttää lihaliemikuutiota.

Lisää mustapippuri.

Jätä pata pienelle lämmölle lieden päälle ja anna hautua siinä tunnin verran.

Lisää vettä jos pata kuivuu liikaa.

Nestettä saa olla padassa niin että liha lähes peittyy.

Palsternakkamuusi
Kuori palsternakat kuorimaveitsellä.

Poista kanta.

Leikkaa sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi.

Laita kattilaan vähän oliiviöljyä kuumentumaan.

Lisää palsternakan palaset ja kääntele niitä siinä 3 min. Älä päästä ruskistumaan.

Lisää vesi sekä kasvisfondi.

Anna kiehahtaa ja alenna lämpö pienelle.

Lisää kerma.

Anna hautua niin että palsternakka on pehmeää.

Lisää vettä jos sitä on haihtunut liikaa.

Kun palsternakat ovat pehmeitä, ota kattila pois liedeltä ja aja muusiksi käyttäen joko tehosekoitinta tai sähkövatkainta.

Lisää 0,5 dl oliiviöljyä, mausta suolalla sekä valkopippurilla ja sekoita vielä nopeasti.

Tarjoa palsternakkamuusi riistakäristyksen kanssa.

Voit halutessasi lisätä annokseen vielä puolukkasurvosta.

Puolukkasurvos
Sulata puolukat kevyesti ja lisää sokeri.

Survo lusikalla puolukat rikki ja sekoita.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 727 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 1000g1419kcal175.4g0g79.9g0g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g160g75kcal2.4g11.7g1.9g4.8g
Sipuli (kuorittu)330g89kcal4.3g15.8g0.7g5.6g
Oliiviöljy 28g248kcal0g0g28g0g
Riistafondi (Touch of taste), annos 15g30g17kcal1.5g2.4g0.1g0g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 14g39kcal1.5g5.4g0.5g3.7g
Palsternakka 2000g1272kcal10g236g8g90g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)30g30kcal2.2g5.1g0.1g0.6g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)200g120kcal2g9g8g0g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 10g0kcal0g0g0g0g
Puolukka pakaste (Pirkka), annos 100g400g260kcal4g52g4g10.4g
Sokeri 200g812kcal0g199.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11636g8761kcal406.6g1074.4g262.4g230.2g
Valittu annoskoko5818g4381kcal203.3g537.2g131.2g115.1g
Annoskoko puolitettuna2909g2190kcal101.7g268.6g65.6g57.6g
Arvot/100g100g75kcal3.5g9.2g2.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288097