Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)204g55kcal2.7g9.8g0.4g3.5g
Vesi, vesijohtovesi 481g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 300g206kcal0.9g1.8g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g240g822kcal16.6g187.4g1g3.1g
Oliiviöljy 17g149kcal0g0g16.8g0g
Voi 17g122kcal0.2g0.1g13.7g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g34g20kcal0.8g1.7g2.4g0.3g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g216g65kcal2.2g8.7g0.6g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g411g493kcal90.4g3.7g14.4g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3840g3864kcal227.6g426.4g98.6g18g
Valittu annoskoko1920g1932kcal113.8g213.2g49.3g9g
Annoskoko puolitettuna960g966kcal56.9g106.6g24.7g4.5g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.1g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290876