Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)238g64kcal3.1g11.4g0.5g4.1g
Vesi, vesijohtovesi 561g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 350g240kcal1.1g2.1g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g280g959kcal19.3g218.7g1.1g3.6g
Oliiviöljy 20g174kcal0g0g19.6g0g
Voi 20g142kcal0.2g0.1g16g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g39g24kcal1g2g2.7g0.3g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g252g76kcal2.5g10.1g0.8g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g479g575kcal105.5g4.3g16.8g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4480g4507kcal265.4g497.4g115g20.8g
Valittu annoskoko2240g2254kcal132.7g248.7g57.5g10.4g
Annoskoko puolitettuna1120g1127kcal66.4g124.4g28.8g5.2g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.1g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290876