Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)306g83kcal4g14.7g0.6g5.2g
Vesi, vesijohtovesi 721g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 451g309kcal1.4g2.7g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g361g1233kcal24.9g281.2g1.4g4.7g
Oliiviöljy 25g223kcal0g0g25.2g0g
Voi 25g183kcal0.3g0.1g20.5g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g51g30kcal1.3g2.5g3.5g0.4g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g324g97kcal3.2g13g1g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g616g740kcal135.6g5.5g21.6g3.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5760g5795kcal341.4g639.4g147.6g26.8g
Valittu annoskoko2880g2898kcal170.7g319.7g73.8g13.4g
Annoskoko puolitettuna1440g1449kcal85.4g159.9g36.9g6.7g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.1g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290876