Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 80g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 50g34kcal0.2g0.3g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g40g137kcal2.8g31.2g0.2g0.5g
Oliiviöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Voi 2.8g20kcal0g0g2.3g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g5.6g3.4kcal0.1g0.3g0.4g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g36g11kcal0.4g1.4g0.1g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g69g82kcal15.1g0.6g2.4g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana640g644kcal38g70.8g16.6g2.8g
Valittu annoskoko320g322kcal19g35.4g8.3g1.4g
Annoskoko puolitettuna160g161kcal9.5g17.7g4.2g0.7g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.1g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290876