Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)340g92kcal4.4g16.3g0.7g5.8g
Vesi, vesijohtovesi 801g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 501g343kcal1.6g3g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g401g1370kcal27.6g312.4g1.6g5.2g
Oliiviöljy 28g248kcal0g0g28g0g
Voi 28g203kcal0.3g0.1g22.8g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g56g34kcal1.4g2.8g3.9g0.4g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g361g108kcal3.6g14.4g1.1g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g685g822kcal150.7g6.2g24g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6400g6439kcal379.2g710.4g164.2g29.6g
Valittu annoskoko3200g3220kcal189.6g355.2g82.1g14.8g
Annoskoko puolitettuna1600g1610kcal94.8g177.6g41.1g7.4g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.1g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290876