Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)68g18kcal0.9g3.3g0.1g1.2g
Vesi, vesijohtovesi 160g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 100g69kcal0.3g0.6g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g80g274kcal5.5g62.5g0.3g1g
Oliiviöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Voi 5.6g41kcal0.1g0g4.6g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g11g6.7kcal0.3g0.6g0.8g0.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g72g22kcal0.7g2.9g0.2g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g137g164kcal30.1g1.2g4.8g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1280g1288kcal75.8g142.2g32.8g6g
Valittu annoskoko640g644kcal37.9g71.1g16.4g3g
Annoskoko puolitettuna320g322kcal19g35.6g8.2g1.5g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.1g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290876