Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)85g23kcal1.1g4.1g0.2g1.4g
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 125g86kcal0.4g0.8g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g100g342kcal6.9g78g0.4g1.3g
Oliiviöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Voi 7g51kcal0.1g0g5.7g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g14g8.4kcal0.3g0.7g1g0.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g90g27kcal0.9g3.6g0.3g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g171g205kcal37.6g1.5g6g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1598g1608kcal94.6g177.4g41.2g7.4g
Valittu annoskoko799g804kcal47.3g88.7g20.6g3.7g
Annoskoko puolitettuna400g402kcal23.7g44.4g10.3g1.9g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.1g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290876