Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi497g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 35g115kcal2.9g22.4g0.7g3.2g
Kaurahiutale 40g149kcal5.8g22.7g2.9g4g
Perunamuusi174g138kcal2.8g21.1g4.7g1.4g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g11g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 12g48kcal0g11.9g0g0g
Rypsiöljy 45g396kcal0g0g44.8g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g279g933kcal33.4g183.8g6.7g22.8g
Vehnäjauho puolikarkea 159g546kcal16.2g111.4g1.9g5.6g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g10g31kcal1.3g6.1g0.2g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2528g4713kcal124.8g758.8g123.8g76.4g
Valittu annoskoko1264g2357kcal62.4g379.4g61.9g38.2g
Annoskoko puolitettuna632g1178kcal31.2g189.7g31g19.1g
Arvot/100g100g187kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941