Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi559g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 39g129kcal3.2g25.2g0.8g3.6g
Kaurahiutale 45g168kcal6.5g25.5g3.3g4.5g
Perunamuusi196g156kcal3.1g23.7g5.3g1.6g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g12g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 13g55kcal0g13.4g0g0g
Rypsiöljy 50g445kcal0g0g50.3g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g313g1049kcal37.6g206.8g7.5g25.7g
Vehnäjauho puolikarkea 179g614kcal18.2g125.3g2.1g6.3g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g11g35kcal1.5g6.8g0.3g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2844g5302kcal140.2g853.4g139.2g86.2g
Valittu annoskoko1422g2651kcal70.1g426.7g69.6g43.1g
Annoskoko puolitettuna711g1326kcal35.1g213.4g34.8g21.6g
Arvot/100g100g186kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941