Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi78g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 5.4g18kcal0.4g3.5g0.1g0.5g
Kaurahiutale 6.2g23kcal0.9g3.5g0.5g0.6g
Perunamuusi27g22kcal0.4g3.3g0.7g0.2g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.7g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.9g7.6kcal0g1.9g0g0g
Rypsiöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g44g146kcal5.2g28.7g1g3.6g
Vehnäjauho puolikarkea 25g85kcal2.5g17.4g0.3g0.9g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g1.6g4.9kcal0.2g0.9g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana395g737kcal19.2g118.4g19.2g12g
Valittu annoskoko198g368kcal9.6g59.2g9.6g6g
Annoskoko puolitettuna99g184kcal4.8g29.6g4.8g3g
Arvot/100g100g186kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941