Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi93g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 6.5g22kcal0.5g4.2g0.1g0.6g
Kaurahiutale 7.5g28kcal1.1g4.3g0.5g0.7g
Perunamuusi33g26kcal0.5g3.9g0.9g0.3g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.1g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 2.2g9kcal0g2.2g0g0g
Rypsiöljy 8.4g74kcal0g0g8.4g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g52g175kcal6.3g34.5g1.3g4.3g
Vehnäjauho puolikarkea 30g102kcal3g20.9g0.4g1g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g1.9g5.9kcal0.2g1.1g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana474g884kcal23.2g142.2g23.2g14.2g
Valittu annoskoko237g442kcal11.6g71.1g11.6g7.1g
Annoskoko puolitettuna119g221kcal5.8g35.6g5.8g3.6g
Arvot/100g100g187kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941