Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 70g231kcal5.8g45.1g1.4g6.4g
Kaurahiutale 80g299kcal11.6g45.6g5.8g8g
Perunamuusi350g278kcal5.6g42.4g9.5g2.8g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g22g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 24g97kcal0g24g0g0g
Rypsiöljy 90g796kcal0g0g90g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g560g1876kcal67.2g369.6g13.4g45.9g
Vehnäjauho puolikarkea 320g1098kcal32.6g224g3.8g11.2g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g20g63kcal2.6g12.2g0.5g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5084g9479kcal250.8g1525.8g248.8g153.4g
Valittu annoskoko2542g4739kcal125.4g762.9g124.4g76.7g
Annoskoko puolitettuna1271g2370kcal62.7g381.5g62.2g38.4g
Arvot/100g100g186kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941