Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi109g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 7.6g25kcal0.6g4.9g0.2g0.7g
Kaurahiutale 8.7g33kcal1.3g5g0.6g0.9g
Perunamuusi38g30kcal0.6g4.6g1g0.3g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.4g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 2.6g11kcal0g2.6g0g0g
Rypsiöljy 10g87kcal0g0g9.8g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g61g204kcal7.3g40.2g1.5g5g
Vehnäjauho puolikarkea 35g119kcal3.5g24.4g0.4g1.2g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g2.2g6.9kcal0.3g1.3g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana553g1031kcal27.2g166g27.2g16.8g
Valittu annoskoko277g516kcal13.6g83g13.6g8.4g
Annoskoko puolitettuna138g258kcal6.8g41.5g6.8g4.2g
Arvot/100g100g186kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941