Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi140g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 10g32kcal0.8g6.3g0.2g0.9g
Kaurahiutale 11g42kcal1.6g6.4g0.8g1.1g
Perunamuusi49g39kcal0.8g5.9g1.3g0.4g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.1g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 3.4g14kcal0g3.4g0g0g
Rypsiöljy 13g111kcal0g0g12.6g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g78g262kcal9.4g51.7g1.9g6.4g
Vehnäjauho puolikarkea 45g154kcal4.6g31.3g0.5g1.6g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g2.8g8.8kcal0.4g1.7g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana711g1326kcal35.2g213.4g34.8g21.4g
Valittu annoskoko356g663kcal17.6g106.7g17.4g10.7g
Annoskoko puolitettuna178g332kcal8.8g53.4g8.7g5.4g
Arvot/100g100g186kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941