Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi155g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 11g36kcal0.9g7g0.2g1g
Kaurahiutale 12g47kcal1.8g7.1g0.9g1.2g
Perunamuusi54g43kcal0.9g6.6g1.5g0.4g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.4g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Rypsiöljy 14g124kcal0g0g14g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g87g292kcal10.4g57.4g2.1g7.1g
Vehnäjauho puolikarkea 50g171kcal5.1g34.8g0.6g1.7g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g3.1g10kcal0.4g1.9g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana790g1473kcal39g237g38.8g23.6g
Valittu annoskoko395g736kcal19.5g118.5g19.4g11.8g
Annoskoko puolitettuna198g368kcal9.8g59.3g9.7g5.9g
Arvot/100g100g187kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941