Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 140g463kcal11.6g90.2g2.8g12.7g
Kaurahiutale 160g599kcal23.2g91.2g11.7g16g
Perunamuusi700g557kcal11.2g84.7g18.9g5.6g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g44g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 48g195kcal0g48g0g0g
Rypsiöljy 180g1592kcal0g0g180g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g1120g3752kcal134.4g739.2g26.9g91.8g
Vehnäjauho puolikarkea 640g2196kcal65.2g448g7.7g22.4g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g40g126kcal5.2g24.4g1g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10168g18957kcal501.6g3051.4g498g306.6g
Valittu annoskoko5084g9479kcal250.8g1525.7g249g153.3g
Annoskoko puolitettuna2542g4739kcal125.4g762.9g124.5g76.7g
Arvot/100g100g186kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941