Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi218g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 15g50kcal1.3g9.8g0.3g1.4g
Kaurahiutale 17g65kcal2.5g9.9g1.3g1.7g
Perunamuusi76g61kcal1.2g9.2g2.1g0.6g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g4.8g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 5.2g21kcal0g5.2g0g0g
Rypsiöljy 20g173kcal0g0g19.6g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g122g408kcal14.6g80.4g2.9g10g
Vehnäjauho puolikarkea 70g239kcal7.1g48.7g0.8g2.4g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g4.4g14kcal0.6g2.7g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1106g2062kcal54.6g331.8g54.2g33.2g
Valittu annoskoko553g1031kcal27.3g165.9g27.1g16.6g
Annoskoko puolitettuna277g516kcal13.7g83g13.6g8.3g
Arvot/100g100g187kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941