Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 18g58kcal1.4g11.3g0.4g1.6g
Kaurahiutale 20g75kcal2.9g11.4g1.5g2g
Perunamuusi88g70kcal1.4g10.6g2.4g0.7g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g5.5g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Rypsiöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g140g469kcal16.8g92.4g3.4g11.5g
Vehnäjauho puolikarkea 80g275kcal8.2g56g1g2.8g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g5g16kcal0.6g3g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1271g2370kcal62.6g381.4g62.6g38.4g
Valittu annoskoko636g1185kcal31.3g190.7g31.3g19.2g
Annoskoko puolitettuna318g592kcal15.7g95.4g15.7g9.6g
Arvot/100g100g186kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941