Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi280g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 20g65kcal1.6g12.6g0.4g1.8g
Kaurahiutale 22g84kcal3.2g12.8g1.6g2.2g
Perunamuusi98g78kcal1.6g11.8g2.6g0.8g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g6.2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 6.7g27kcal0g6.7g0g0g
Rypsiöljy 25g223kcal0g0g25.2g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g157g525kcal18.8g103.4g3.8g12.8g
Vehnäjauho puolikarkea 90g307kcal9.1g62.7g1.1g3.1g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g5.6g18kcal0.7g3.4g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1422g2651kcal70g426.8g69.6g42.8g
Valittu annoskoko711g1325kcal35g213.4g34.8g21.4g
Annoskoko puolitettuna356g663kcal17.5g106.7g17.4g10.7g
Arvot/100g100g186kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941