Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi31g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 2.2g7.2kcal0.2g1.4g0g0.2g
Kaurahiutale 2.5g9kcal0.4g1.4g0.2g0.2g
Perunamuusi11g8.6kcal0.2g1.3g0.3g0.1g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.7g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Rypsiöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g17g58kcal2.1g11.5g0.4g1.4g
Vehnäjauho puolikarkea 10g34kcal1g7g0.1g0.3g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g0.6g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana158g294kcal8g47.4g7.6g4.6g
Valittu annoskoko79g147kcal4g23.7g3.8g2.3g
Annoskoko puolitettuna40g74kcal2g11.9g1.9g1.2g
Arvot/100g100g186kcal5.1g30g4.8g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941