Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi311g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 22g72kcal1.8g14g0.4g2g
Kaurahiutale 25g93kcal3.6g14.2g1.8g2.5g
Perunamuusi109g87kcal1.7g13.2g2.9g0.9g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g6.8g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 7.5g30kcal0g7.5g0g0g
Rypsiöljy 28g247kcal0g0g28g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g174g583kcal20.9g114.9g4.2g14.3g
Vehnäjauho puolikarkea 99g341kcal10.1g69.6g1.2g3.5g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g6.2g20kcal0.8g3.8g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1580g2946kcal77.8g474.4g77.4g48g
Valittu annoskoko790g1473kcal38.9g237.2g38.7g24g
Annoskoko puolitettuna395g736kcal19.5g118.6g19.4g12g
Arvot/100g100g186kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941