Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi373g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 26g86kcal2.2g16.8g0.5g2.4g
Kaurahiutale 30g112kcal4.3g17g2.2g3g
Perunamuusi131g104kcal2.1g15.8g3.5g1g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g8.2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 9g36kcal0g8.9g0g0g
Rypsiöljy 34g297kcal0g0g33.6g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g209g700kcal25.1g137.8g5g17.1g
Vehnäjauho puolikarkea 119g410kcal12.2g83.5g1.4g4.2g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g7.5g24kcal1g4.5g0.2g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1896g3535kcal93.8g568.6g92.8g57.2g
Valittu annoskoko948g1767kcal46.9g284.3g46.4g28.6g
Annoskoko puolitettuna474g884kcal23.5g142.2g23.2g14.3g
Arvot/100g100g187kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941