Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton27g5.6kcal0.1g0.4g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)267g440kcal8g10.7g40g0g
Valkoviini kuiva 133g91kcal0.4g0.8g0g0g
Valkosipuli 13g14kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g800g288kcal7.2g59.2g2.4g28g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g27g240kcal0g0g26.7g0g
Mustapippuri 1.3g3.7kcal0.1g0.5g0g0.4g
Broileri rintafile,maustamaton600g619kcal138.6g0.1g6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3736g3403kcal311g147.8g150.4g57.4g
Valittu annoskoko1868g1702kcal155.5g73.9g75.2g28.7g
Annoskoko puolitettuna934g851kcal77.8g37g37.6g14.4g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012