Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton33g7kcal0.1g0.5g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)333g550kcal10g13.3g50g0g
Valkoviini kuiva 167g114kcal0.5g1g0g0g
Valkosipuli 17g18kcal1.3g2.7g0.1g0.4g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g1000g360kcal9g74g3g35g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g33g300kcal0g0g33.3g0g
Mustapippuri 1.7g4.7kcal0.2g0.6g0.1g0.4g
Broileri rintafile,maustamaton750g773kcal173.2g0.1g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4670g4254kcal388.6g184.4g188g71.6g
Valittu annoskoko2335g2127kcal194.3g92.2g94g35.8g
Annoskoko puolitettuna1168g1064kcal97.2g46.1g47g17.9g
Arvot/100g100g91kcal8.3g3.9g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012