Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton40g8.4kcal0.1g0.6g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)400g660kcal12g16g60g0g
Valkoviini kuiva 200g137kcal0.6g1.2g0g0g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g1200g432kcal10.8g88.8g3.6g42g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g40g360kcal0g0g40g0g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Broileri rintafile,maustamaton900g928kcal207.9g0.1g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5604g5105kcal466.4g221.6g225.6g85.8g
Valittu annoskoko2802g2553kcal233.2g110.8g112.8g42.9g
Annoskoko puolitettuna1401g1276kcal116.6g55.4g56.4g21.5g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012