Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton47g10kcal0.1g0.7g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)467g770kcal14g18.7g70g0g
Valkoviini kuiva 233g160kcal0.7g1.4g0g0g
Valkosipuli 23g25kcal1.8g3.8g0.1g0.5g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g1400g504kcal12.6g103.6g4.2g49g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g47g420kcal0g0g46.7g0g
Mustapippuri 2.3g6.5kcal0.3g0.9g0.1g0.6g
Broileri rintafile,maustamaton1050g1083kcal242.5g0.1g10.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6538g5956kcal544g258.4g263.2g100.2g
Valittu annoskoko3269g2978kcal272g129.2g131.6g50.1g
Annoskoko puolitettuna1635g1489kcal136g64.6g65.8g25.1g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012