Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton60g13kcal0.2g1g0g0.1g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)600g990kcal18g24g90g0g
Valkoviini kuiva 300g206kcal0.9g1.8g0g0g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g1800g648kcal16.2g133.2g5.4g63g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g60g540kcal0g0g60g0g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.1g0.1g0.8g
Broileri rintafile,maustamaton1350g1392kcal311.8g0.1g13.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8406g7658kcal699.6g332.2g338.4g129g
Valittu annoskoko4203g3829kcal349.8g166.1g169.2g64.5g
Annoskoko puolitettuna2102g1915kcal174.9g83.1g84.6g32.3g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012