Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton67g14kcal0.2g1.1g0g0.1g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)667g1100kcal20g26.7g100g0g
Valkoviini kuiva 333g229kcal1g2g0g0g
Valkosipuli 33g36kcal2.6g5.4g0.2g0.7g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g2000g720kcal18g148g6g70g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g67g600kcal0g0g66.7g0g
Mustapippuri 3.3g9kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Broileri rintafile,maustamaton1500g1547kcal346.5g0.1g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9340g8509kcal777.4g369.2g376g143.4g
Valittu annoskoko4670g4254kcal388.7g184.6g188g71.7g
Annoskoko puolitettuna2335g2127kcal194.4g92.3g94g35.9g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012