Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton10g2.1kcal0g0.2g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)100g165kcal3g4g15g0g
Valkoviini kuiva 50g34kcal0.2g0.3g0g0g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g300g108kcal2.7g22.2g0.9g10.5g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g10g90kcal0g0g10g0g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Broileri rintafile,maustamaton225g232kcal52g0g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1401g1276kcal116.8g55.4g56.2g21.4g
Valittu annoskoko701g638kcal58.4g27.7g28.1g10.7g
Annoskoko puolitettuna350g319kcal29.2g13.9g14.1g5.4g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012