Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton13g2.8kcal0g0.2g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)133g220kcal4g5.3g20g0g
Valkoviini kuiva 67g46kcal0.2g0.4g0g0g
Valkosipuli 6.7g7.2kcal0.5g1.1g0g0.1g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g400g144kcal3.6g29.6g1.2g14g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g13g120kcal0g0g13.3g0g
Mustapippuri 0.7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.2g
Broileri rintafile,maustamaton300g309kcal69.3g0g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1868g1702kcal155.4g73.8g75g28.6g
Valittu annoskoko934g851kcal77.7g36.9g37.5g14.3g
Annoskoko puolitettuna467g426kcal38.9g18.5g18.8g7.2g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012