Sitruunainen tonnikala-pastavuoka

200 g rigatoni/penne
0,6 dl silputtua sipulia
0,6 dl oliiviöljyä
2 rkl Dijonin sinappia
1 tl raastettya sitruunankuorta
5 dl kanalientä
2,35 dl varsiselleriä suurina paloina
2 murskattua valkosipulinkynttä
0,6 dl vehnäjauhoa
2 rkl tuoretta tilliä hienoksi silputtuna
1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
2 purkkia tonnikalaa öljyssä
1,2 dl murskattua yrttimaustettuja krutonkeja
1 pieni sitruuna ohuina viipaleina
2 rkl sulatettua voita

tillin haituvia (päälle) (jos haluat)
1 rkl kapriksia (jos haluat)

1) Uuni 200 astetta.

2) Rasvaa litran uunivuoka.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

3) Paista selleriä, sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä kunnes pehmeitä.

Lisää jauho, sinappi, tilli, sitruunankuori ja pippuri.

Lisää kaikki kanaliemi kerralla.

Keitä kunnes suurustuu, vatkaa mahdolliset klimpit pois.

Lisää tonnikala ja pasta ja kaada uunivuokaan.

4) Sekoita pienessä kulhossa krutongit ja sulatettu voi. Ripottele uunivuoan päälle.

Paista 15 minuuttia peitettynä.

Poista peite, lisää sitruunat ja paista vielä 5 min tai kunnes läpikotaisin lämmintä, älä peitä enää.

Anna levätä 5 minuuttia, koristele tillillä ja kapriksella jos siltä tuntuu.

Lähde:
Better Homes and Gardens

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 352 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makaroni, pasta 500g1637kcal51g332g5.5g16.8g
Sipuli (kuorittu)135g37kcal1.8g6.5g0.3g2.3g
Oliiviöljy 135g1194kcal0g0g135g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl80g113kcal3.8g7.4g7.6g0g
Kanaliemikuutio (Maggi), annos 11g28g77kcal2.3g4.7g5.2g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 1250g0kcal0g0g0g0g
Lehtiselleri 295g38kcal3.3g3.2g0.6g2.9g
Valkosipuli 18g19kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Tilli, tuore 13g3.7kcal0.5g0.1g0.1g0.3g
Mustapippuri 2.5g7kcal0.3g1g0.1g0.7g
Tonnikala öljyssä(pirkka)750g1575kcal180g0g97.5g0g
Tilli, tuore 15g4.5kcal0.6g0.1g0.1g0.3g
Kapris etikkaliemessä (Polli), annos 20g50g7.5kcal0.7g0.3g0.3g0g
Sitruuna 100g250g90kcal1.5g15g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7040g9602kcal494.4g746.4g510.2g47.6g
Valittu annoskoko3520g4801kcal247.2g373.2g255.1g23.8g
Annoskoko puolitettuna1760g2401kcal123.6g186.6g127.6g11.9g
Arvot/100g100g136kcal7g10.6g7.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=292066