Sitruunainen tonnikala-pastavuoka

200 g rigatoni/penne
0,6 dl silputtua sipulia
0,6 dl oliiviöljyä
2 rkl Dijonin sinappia
1 tl raastettya sitruunankuorta
5 dl kanalientä
2,35 dl varsiselleriä suurina paloina
2 murskattua valkosipulinkynttä
0,6 dl vehnäjauhoa
2 rkl tuoretta tilliä hienoksi silputtuna
1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
2 purkkia tonnikalaa öljyssä
1,2 dl murskattua yrttimaustettuja krutonkeja
1 pieni sitruuna ohuina viipaleina
2 rkl sulatettua voita

tillin haituvia (päälle) (jos haluat)
1 rkl kapriksia (jos haluat)

1) Uuni 200 astetta.

2) Rasvaa litran uunivuoka.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

3) Paista selleriä, sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä kunnes pehmeitä.

Lisää jauho, sinappi, tilli, sitruunankuori ja pippuri.

Lisää kaikki kanaliemi kerralla.

Keitä kunnes suurustuu, vatkaa mahdolliset klimpit pois.

Lisää tonnikala ja pasta ja kaada uunivuokaan.

4) Sekoita pienessä kulhossa krutongit ja sulatettu voi. Ripottele uunivuoan päälle.

Paista 15 minuuttia peitettynä.

Poista peite, lisää sitruunat ja paista vielä 5 min tai kunnes läpikotaisin lämmintä, älä peitä enää.

Anna levätä 5 minuuttia, koristele tillillä ja kapriksella jos siltä tuntuu.

Lähde:
Better Homes and Gardens

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 352 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makaroni, pasta 75g246kcal7.6g49.8g0.8g2.5g
Sipuli (kuorittu)20g5.5kcal0.3g1g0g0.3g
Oliiviöljy 20g179kcal0g0g20.3g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl12g17kcal0.6g1.1g1.1g0g
Kanaliemikuutio (Maggi), annos 11g4.1g12kcal0.4g0.7g0.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Lehtiselleri 44g5.6kcal0.5g0.5g0.1g0.4g
Valkosipuli 2.6g2.8kcal0.2g0.4g0g0.1g
Tilli, tuore 1.9g0.6kcal0.1g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1kcal0g0.1g0g0.1g
Tonnikala öljyssä(pirkka)113g236kcal27g0g14.6g0g
Tilli, tuore 2.3g0.7kcal0.1g0g0g0g
Kapris etikkaliemessä (Polli), annos 20g7.5g1.1kcal0.1g0.1g0.1g0g
Sitruuna 100g38g14kcal0.2g2.2g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1056g1440kcal74.2g111.8g76.4g6.8g
Valittu annoskoko528g720kcal37.1g55.9g38.2g3.4g
Annoskoko puolitettuna264g360kcal18.6g28g19.1g1.7g
Arvot/100g100g136kcal7g10.6g7.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=292066