Sitruunainen tonnikala-pastavuoka

200 g rigatoni/penne
0,6 dl silputtua sipulia
0,6 dl oliiviöljyä
2 rkl Dijonin sinappia
1 tl raastettya sitruunankuorta
5 dl kanalientä
2,35 dl varsiselleriä suurina paloina
2 murskattua valkosipulinkynttä
0,6 dl vehnäjauhoa
2 rkl tuoretta tilliä hienoksi silputtuna
1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
2 purkkia tonnikalaa öljyssä
1,2 dl murskattua yrttimaustettuja krutonkeja
1 pieni sitruuna ohuina viipaleina
2 rkl sulatettua voita

tillin haituvia (päälle) (jos haluat)
1 rkl kapriksia (jos haluat)

1) Uuni 200 astetta.

2) Rasvaa litran uunivuoka.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

3) Paista selleriä, sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä kunnes pehmeitä.

Lisää jauho, sinappi, tilli, sitruunankuori ja pippuri.

Lisää kaikki kanaliemi kerralla.

Keitä kunnes suurustuu, vatkaa mahdolliset klimpit pois.

Lisää tonnikala ja pasta ja kaada uunivuokaan.

4) Sekoita pienessä kulhossa krutongit ja sulatettu voi. Ripottele uunivuoan päälle.

Paista 15 minuuttia peitettynä.

Poista peite, lisää sitruunat ja paista vielä 5 min tai kunnes läpikotaisin lämmintä, älä peitä enää.

Anna levätä 5 minuuttia, koristele tillillä ja kapriksella jos siltä tuntuu.

Lähde:
Better Homes and Gardens

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 352 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makaroni, pasta 800g2619kcal81.5g531.2g8.8g26.8g
Sipuli (kuorittu)216g58kcal2.8g10.4g0.4g3.7g
Oliiviöljy 216g1910kcal0g0g216g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl128g181kcal6g11.8g12.2g0g
Kanaliemikuutio (Maggi), annos 11g44g123kcal3.7g7.5g8.4g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 2000g0kcal0g0g0g0g
Lehtiselleri 472g60kcal5.3g5.2g0.9g4.7g
Valkosipuli 28g30kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Tilli, tuore 20g6kcal0.7g0.2g0.2g0.4g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Tonnikala öljyssä(pirkka)1200g2520kcal288g0g156g0g
Tilli, tuore 24g7.2kcal0.9g0.2g0.2g0.5g
Kapris etikkaliemessä (Polli), annos 20g80g12kcal1.2g0.6g0.6g0g
Sitruuna 100g400g144kcal2.4g24g4.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11264g15363kcal790.2g1194.4g816.8g75.8g
Valittu annoskoko5632g7681kcal395.1g597.2g408.4g37.9g
Annoskoko puolitettuna2816g3841kcal197.6g298.6g204.2g19g
Arvot/100g100g136kcal7g10.6g7.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=292066