Sitruunainen tonnikala-pastavuoka

200 g rigatoni/penne
0,6 dl silputtua sipulia
0,6 dl oliiviöljyä
2 rkl Dijonin sinappia
1 tl raastettya sitruunankuorta
5 dl kanalientä
2,35 dl varsiselleriä suurina paloina
2 murskattua valkosipulinkynttä
0,6 dl vehnäjauhoa
2 rkl tuoretta tilliä hienoksi silputtuna
1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
2 purkkia tonnikalaa öljyssä
1,2 dl murskattua yrttimaustettuja krutonkeja
1 pieni sitruuna ohuina viipaleina
2 rkl sulatettua voita

tillin haituvia (päälle) (jos haluat)
1 rkl kapriksia (jos haluat)

1) Uuni 200 astetta.

2) Rasvaa litran uunivuoka.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

3) Paista selleriä, sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä kunnes pehmeitä.

Lisää jauho, sinappi, tilli, sitruunankuori ja pippuri.

Lisää kaikki kanaliemi kerralla.

Keitä kunnes suurustuu, vatkaa mahdolliset klimpit pois.

Lisää tonnikala ja pasta ja kaada uunivuokaan.

4) Sekoita pienessä kulhossa krutongit ja sulatettu voi. Ripottele uunivuoan päälle.

Paista 15 minuuttia peitettynä.

Poista peite, lisää sitruunat ja paista vielä 5 min tai kunnes läpikotaisin lämmintä, älä peitä enää.

Anna levätä 5 minuuttia, koristele tillillä ja kapriksella jos siltä tuntuu.

Lähde:
Better Homes and Gardens

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 352 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makaroni, pasta 1000g3273kcal101.9g664g11g33.5g
Sipuli (kuorittu)270g73kcal3.5g13g0.5g4.6g
Oliiviöljy 270g2388kcal0g0g270g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl160g226kcal7.5g14.7g15.2g0g
Kanaliemikuutio (Maggi), annos 11g55g154kcal4.7g9.4g10.5g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 2500g0kcal0g0g0g0g
Lehtiselleri 590g75kcal6.6g6.5g1.2g5.9g
Valkosipuli 35g38kcal2.8g5.7g0.2g0.7g
Tilli, tuore 25g7.5kcal0.9g0.2g0.2g0.5g
Mustapippuri 5g14kcal0.5g1.9g0.2g1.3g
Tonnikala öljyssä(pirkka)1500g3150kcal360g0g195g0g
Tilli, tuore 30g9kcal1.1g0.3g0.2g0.6g
Kapris etikkaliemessä (Polli), annos 20g100g15kcal1.5g0.7g0.7g0g
Sitruuna 100g500g180kcal3g30g5.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14080g19204kcal988g1492.8g1020.8g94.4g
Valittu annoskoko7040g9602kcal494g746.4g510.4g47.2g
Annoskoko puolitettuna3520g4801kcal247g373.2g255.2g23.6g
Arvot/100g100g136kcal7g10.6g7.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=292066