Sitruunainen tonnikala-pastavuoka

200 g rigatoni/penne
0,6 dl silputtua sipulia
0,6 dl oliiviöljyä
2 rkl Dijonin sinappia
1 tl raastettya sitruunankuorta
5 dl kanalientä
2,35 dl varsiselleriä suurina paloina
2 murskattua valkosipulinkynttä
0,6 dl vehnäjauhoa
2 rkl tuoretta tilliä hienoksi silputtuna
1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
2 purkkia tonnikalaa öljyssä
1,2 dl murskattua yrttimaustettuja krutonkeja
1 pieni sitruuna ohuina viipaleina
2 rkl sulatettua voita

tillin haituvia (päälle) (jos haluat)
1 rkl kapriksia (jos haluat)

1) Uuni 200 astetta.

2) Rasvaa litran uunivuoka.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

3) Paista selleriä, sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä kunnes pehmeitä.

Lisää jauho, sinappi, tilli, sitruunankuori ja pippuri.

Lisää kaikki kanaliemi kerralla.

Keitä kunnes suurustuu, vatkaa mahdolliset klimpit pois.

Lisää tonnikala ja pasta ja kaada uunivuokaan.

4) Sekoita pienessä kulhossa krutongit ja sulatettu voi. Ripottele uunivuoan päälle.

Paista 15 minuuttia peitettynä.

Poista peite, lisää sitruunat ja paista vielä 5 min tai kunnes läpikotaisin lämmintä, älä peitä enää.

Anna levätä 5 minuuttia, koristele tillillä ja kapriksella jos siltä tuntuu.

Lähde:
Better Homes and Gardens

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 352 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makaroni, pasta 125g409kcal12.7g83g1.4g4.2g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Oliiviöljy 34g299kcal0g0g33.8g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl20g28kcal0.9g1.8g1.9g0g
Kanaliemikuutio (Maggi), annos 11g6.9g19kcal0.6g1.2g1.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 313g0kcal0g0g0g0g
Lehtiselleri 74g9kcal0.8g0.8g0.1g0.7g
Valkosipuli 4.4g4.7kcal0.3g0.7g0g0.1g
Tilli, tuore 3.1g0.9kcal0.1g0g0g0.1g
Mustapippuri 0.6g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Tonnikala öljyssä(pirkka)188g394kcal45g0g24.4g0g
Tilli, tuore 3.8g1.1kcal0.1g0g0g0.1g
Kapris etikkaliemessä (Polli), annos 20g13g1.9kcal0.2g0.1g0.1g0g
Sitruuna 100g63g23kcal0.4g3.7g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1760g2401kcal123.2g186.2g127.6g12g
Valittu annoskoko880g1200kcal61.6g93.1g63.8g6g
Annoskoko puolitettuna440g600kcal30.8g46.6g31.9g3g
Arvot/100g100g136kcal7g10.6g7.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=292066