Linssi-papukeitto

Liota valkoiset pavut ja linssit.

Tässä reseptissä on huomioitu kuivien tietojen alla liotuksessa papuun/linssiin imeytynyt vesi eli niiden paino noin suurinpiirtein tuplautuu.

Joten siksi reseptissä on lisäksi erikseen vielä 160g ja 120g vettä.

Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen hieman öljyä ja kuumenna siinä hetki currytahnaa, jotta siitä irtoaa maut paremmin.

Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja loput öljystä.

Kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska, vesi (8dl) ja liotetut valkoiset pavut.

Mausta keitto suolalla, musta pippurilla ja basilikalla.

Anna kiehua 40 minuuttia.

Lisää tämän jälkeen linssit ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

Lisää jokaiseen annokseen keskelle reilu köntsä raejuustoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 312 grammaa

Lasitus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 500g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 19g20kcal1.5g3.1g0.1g0.4g
Sipuli 156g47kcal2g7.5g0.3g2.7g
Rajah Mild Curry Paste (10g)25g36kcal1g2.2g2.6g0g
Tomaattimurska 500g147kcal2.8g26.5g1g9.5g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 9g83kcal0g0g9.4g0g
Linssi, vihreä, go green75g254kcal21.8g42.8g0.8g22.9g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Valkoiset pavut (Gogreen), annos 80g100g290kcal22g44g2g16g
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3120g1754kcal102.2g252.2g32.4g103g
Valittu annoskoko1560g877kcal51.1g126.1g16.2g51.5g
Annoskoko puolitettuna780g439kcal25.6g63.1g8.1g25.8g
Arvot/100g100g56kcal3.3g8.1g1g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=292740