Linssi-papukeitto

Liota valkoiset pavut ja linssit.

Tässä reseptissä on huomioitu kuivien tietojen alla liotuksessa papuun/linssiin imeytynyt vesi eli niiden paino noin suurinpiirtein tuplautuu.

Joten siksi reseptissä on lisäksi erikseen vielä 160g ja 120g vettä.

Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen hieman öljyä ja kuumenna siinä hetki currytahnaa, jotta siitä irtoaa maut paremmin.

Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja loput öljystä.

Kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska, vesi (8dl) ja liotetut valkoiset pavut.

Mausta keitto suolalla, musta pippurilla ja basilikalla.

Anna kiehua 40 minuuttia.

Lisää tämän jälkeen linssit ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

Lisää jokaiseen annokseen keskelle reilu köntsä raejuustoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 312 grammaa

Lasitus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 23g24kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Sipuli 188g57kcal2.3g9g0.4g3.2g
Rajah Mild Curry Paste (10g)30g43kcal1.2g2.6g3.1g0g
Tomaattimurska 600g177kcal3.4g31.8g1.2g11.4g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 11g100kcal0g0g11.3g0g
Linssi, vihreä, go green90g304kcal26.1g51.3g0.9g27.5g
Vesi, vesijohtovesi 90g0kcal0g0g0g0g
Valkoiset pavut (Gogreen), annos 80g120g348kcal26.4g52.8g2.4g19.2g
Vesi, vesijohtovesi 120g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3744g2105kcal122.4g302.4g38.8g123.6g
Valittu annoskoko1872g1052kcal61.2g151.2g19.4g61.8g
Annoskoko puolitettuna936g526kcal30.6g75.6g9.7g30.9g
Arvot/100g100g56kcal3.3g8.1g1g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=292740