Linssi-papukeitto

Liota valkoiset pavut ja linssit.

Tässä reseptissä on huomioitu kuivien tietojen alla liotuksessa papuun/linssiin imeytynyt vesi eli niiden paino noin suurinpiirtein tuplautuu.

Joten siksi reseptissä on lisäksi erikseen vielä 160g ja 120g vettä.

Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen hieman öljyä ja kuumenna siinä hetki currytahnaa, jotta siitä irtoaa maut paremmin.

Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja loput öljystä.

Kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska, vesi (8dl) ja liotetut valkoiset pavut.

Mausta keitto suolalla, musta pippurilla ja basilikalla.

Anna kiehua 40 minuuttia.

Lisää tämän jälkeen linssit ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

Lisää jokaiseen annokseen keskelle reilu köntsä raejuustoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 312 grammaa

Lasitus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 700g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 26g28kcal2.1g4.3g0.2g0.6g
Sipuli 219g66kcal2.7g10.5g0.4g3.7g
Rajah Mild Curry Paste (10g)35g50kcal1.4g3g3.6g0g
Tomaattimurska 700g206kcal3.9g37.1g1.4g13.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 13g116kcal0g0g13.1g0g
Linssi, vihreä, go green105g355kcal30.5g59.9g1.1g32g
Vesi, vesijohtovesi 105g0kcal0g0g0g0g
Valkoiset pavut (Gogreen), annos 80g140g406kcal30.8g61.6g2.8g22.4g
Vesi, vesijohtovesi 140g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4368g2456kcal142.8g352.8g45.2g144g
Valittu annoskoko2184g1228kcal71.4g176.4g22.6g72g
Annoskoko puolitettuna1092g614kcal35.7g88.2g11.3g36g
Arvot/100g100g56kcal3.3g8.1g1g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=292740