Linssi-papukeitto

Liota valkoiset pavut ja linssit.

Tässä reseptissä on huomioitu kuivien tietojen alla liotuksessa papuun/linssiin imeytynyt vesi eli niiden paino noin suurinpiirtein tuplautuu.

Joten siksi reseptissä on lisäksi erikseen vielä 160g ja 120g vettä.

Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen hieman öljyä ja kuumenna siinä hetki currytahnaa, jotta siitä irtoaa maut paremmin.

Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja loput öljystä.

Kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska, vesi (8dl) ja liotetut valkoiset pavut.

Mausta keitto suolalla, musta pippurilla ja basilikalla.

Anna kiehua 40 minuuttia.

Lisää tämän jälkeen linssit ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

Lisää jokaiseen annokseen keskelle reilu köntsä raejuustoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 312 grammaa

Lasitus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 900g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 34g37kcal2.7g5.5g0.2g0.7g
Sipuli 281g85kcal3.5g13.5g0.6g4.8g
Rajah Mild Curry Paste (10g)45g64kcal1.8g3.9g4.6g0g
Tomaattimurska 900g265kcal5g47.7g1.8g17.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 17g149kcal0g0g16.9g0g
Linssi, vihreä, go green135g457kcal39.2g77g1.4g41.2g
Vesi, vesijohtovesi 135g0kcal0g0g0g0g
Valkoiset pavut (Gogreen), annos 80g180g522kcal39.6g79.2g3.6g28.8g
Vesi, vesijohtovesi 180g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5617g3158kcal183.6g453.6g58.2g185.2g
Valittu annoskoko2808g1579kcal91.8g226.8g29.1g92.6g
Annoskoko puolitettuna1404g789kcal45.9g113.4g14.6g46.3g
Arvot/100g100g56kcal3.3g8.1g1g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=292740