Linssi-papukeitto

Liota valkoiset pavut ja linssit.

Tässä reseptissä on huomioitu kuivien tietojen alla liotuksessa papuun/linssiin imeytynyt vesi eli niiden paino noin suurinpiirtein tuplautuu.

Joten siksi reseptissä on lisäksi erikseen vielä 160g ja 120g vettä.

Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen hieman öljyä ja kuumenna siinä hetki currytahnaa, jotta siitä irtoaa maut paremmin.

Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja loput öljystä.

Kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska, vesi (8dl) ja liotetut valkoiset pavut.

Mausta keitto suolalla, musta pippurilla ja basilikalla.

Anna kiehua 40 minuuttia.

Lisää tämän jälkeen linssit ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

Lisää jokaiseen annokseen keskelle reilu köntsä raejuustoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 312 grammaa

Lasitus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 3.8g4.1kcal0.3g0.6g0g0.1g
Sipuli 31g10kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Rajah Mild Curry Paste (10g)5g7.2kcal0.2g0.4g0.5g0g
Tomaattimurska 100g29kcal0.6g5.3g0.2g1.9g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Linssi, vihreä, go green15g51kcal4.4g8.6g0.2g4.6g
Vesi, vesijohtovesi 15g0kcal0g0g0g0g
Valkoiset pavut (Gogreen), annos 80g20g58kcal4.4g8.8g0.4g3.2g
Vesi, vesijohtovesi 20g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana624g351kcal20.6g50.4g6.6g20.6g
Valittu annoskoko312g176kcal10.3g25.2g3.3g10.3g
Annoskoko puolitettuna156g88kcal5.2g12.6g1.7g5.2g
Arvot/100g100g56kcal3.3g8.1g1.1g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=292740