Linssi-papukeitto

Liota valkoiset pavut ja linssit.

Tässä reseptissä on huomioitu kuivien tietojen alla liotuksessa papuun/linssiin imeytynyt vesi eli niiden paino noin suurinpiirtein tuplautuu.

Joten siksi reseptissä on lisäksi erikseen vielä 160g ja 120g vettä.

Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen hieman öljyä ja kuumenna siinä hetki currytahnaa, jotta siitä irtoaa maut paremmin.

Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja loput öljystä.

Kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska, vesi (8dl) ja liotetut valkoiset pavut.

Mausta keitto suolalla, musta pippurilla ja basilikalla.

Anna kiehua 40 minuuttia.

Lisää tämän jälkeen linssit ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

Lisää jokaiseen annokseen keskelle reilu köntsä raejuustoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 312 grammaa

Lasitus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 38g41kcal3g6.1g0.2g0.8g
Sipuli 313g95kcal3.9g15g0.6g5.3g
Rajah Mild Curry Paste (10g)50g72kcal2g4.4g5.2g0g
Tomaattimurska 1000g294kcal5.6g53g2g19g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 19g166kcal0g0g18.8g0g
Linssi, vihreä, go green150g507kcal43.5g85.5g1.5g45.8g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Valkoiset pavut (Gogreen), annos 80g200g580kcal44g88g4g32g
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6240g3508kcal204g504g64.6g205.8g
Valittu annoskoko3120g1754kcal102g252g32.3g102.9g
Annoskoko puolitettuna1560g877kcal51g126g16.2g51.5g
Arvot/100g100g56kcal3.3g8.1g1g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=292740