Linssi-papukeitto

Liota valkoiset pavut ja linssit.

Tässä reseptissä on huomioitu kuivien tietojen alla liotuksessa papuun/linssiin imeytynyt vesi eli niiden paino noin suurinpiirtein tuplautuu.

Joten siksi reseptissä on lisäksi erikseen vielä 160g ja 120g vettä.

Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen hieman öljyä ja kuumenna siinä hetki currytahnaa, jotta siitä irtoaa maut paremmin.

Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja loput öljystä.

Kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska, vesi (8dl) ja liotetut valkoiset pavut.

Mausta keitto suolalla, musta pippurilla ja basilikalla.

Anna kiehua 40 minuuttia.

Lisää tämän jälkeen linssit ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

Lisää jokaiseen annokseen keskelle reilu köntsä raejuustoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 312 grammaa

Lasitus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1600g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 60g65kcal4.7g9.8g0.4g1.3g
Sipuli 500g151kcal6.2g24g1g8.5g
Rajah Mild Curry Paste (10g)80g114kcal3.1g7g8.2g0g
Tomaattimurska 1600g470kcal9g84.8g3.2g30.4g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 30g265kcal0g0g30g0g
Linssi, vihreä, go green240g811kcal69.6g136.8g2.4g73.2g
Vesi, vesijohtovesi 240g0kcal0g0g0g0g
Valkoiset pavut (Gogreen), annos 80g320g928kcal70.4g140.8g6.4g51.2g
Vesi, vesijohtovesi 320g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9980g5611kcal326g806.4g103.2g329.2g
Valittu annoskoko4990g2806kcal163g403.2g51.6g164.6g
Annoskoko puolitettuna2495g1403kcal81.5g201.6g25.8g82.3g
Arvot/100g100g56kcal3.3g8.1g1g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=292740