Linssi-papukeitto

Liota valkoiset pavut ja linssit.

Tässä reseptissä on huomioitu kuivien tietojen alla liotuksessa papuun/linssiin imeytynyt vesi eli niiden paino noin suurinpiirtein tuplautuu.

Joten siksi reseptissä on lisäksi erikseen vielä 160g ja 120g vettä.

Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen hieman öljyä ja kuumenna siinä hetki currytahnaa, jotta siitä irtoaa maut paremmin.

Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja loput öljystä.

Kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska, vesi (8dl) ja liotetut valkoiset pavut.

Mausta keitto suolalla, musta pippurilla ja basilikalla.

Anna kiehua 40 minuuttia.

Lisää tämän jälkeen linssit ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

Lisää jokaiseen annokseen keskelle reilu köntsä raejuustoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 312 grammaa

Lasitus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Sipuli 94g28kcal1.2g4.5g0.2g1.6g
Rajah Mild Curry Paste (10g)15g22kcal0.6g1.3g1.5g0g
Tomaattimurska 300g88kcal1.7g15.9g0.6g5.7g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Linssi, vihreä, go green45g152kcal13.1g25.7g0.5g13.7g
Vesi, vesijohtovesi 45g0kcal0g0g0g0g
Valkoiset pavut (Gogreen), annos 80g60g174kcal13.2g26.4g1.2g9.6g
Vesi, vesijohtovesi 60g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1872g1053kcal61.4g151.2g19.4g61.6g
Valittu annoskoko936g526kcal30.7g75.6g9.7g30.8g
Annoskoko puolitettuna468g263kcal15.4g37.8g4.9g15.4g
Arvot/100g100g56kcal3.3g8.1g1g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=292740