Lohikeitto Kipparikermalla

Puikulaperunoita
1,5 sipulia
2 porkkanaa
4,5 dl vettä
suolaa
mustapippureita
1 prk Kippari ruokakerma 10%
1 dl Kerma 5%
440 g lohifilettä
tuoretta tilliä

Lohko perunat, sipulit ja porkkanaat ja keitä vedessä lähes kypsiksi.

Lisää suolaa ja mustapippuria.

Lisää Kippari ja Ruoka 5% (vain 1dl).

Lisää lohipalat ja tuore tillisilppu.

Keitä vielä hetki niin että kala kypsyy.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 490 grammaa

Merihevonen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 800g609kcal15g124g1.6g8g
Sipuli 400g121kcal5g19.2g0.8g6.8g
Porkkana 236g77kcal1.5g13.1g0.5g6g
Vesi, vesijohtovesi 900g0kcal0g0g0g0g
Lohifilee 880g1719kcal164.5g0g118.8g0g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g500g550kcal11.5g20g50g0g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g200g160kcal3g13.4g10g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7832g6472kcal401g379.4g363.4g41.6g
Valittu annoskoko3916g3236kcal200.5g189.7g181.7g20.8g
Annoskoko puolitettuna1958g1618kcal100.3g94.9g90.9g10.4g
Arvot/100g100g83kcal5.1g4.8g4.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=295367