Liha-kiinankaalipiirakka

Valmista ensin täyte.

Paahda huoneenlämpöinen jauheliha ja hienonnettu sipuli isolla pannulla.

Mausta ja anna hautua hetken aikaa.

Anna jäähtyä.

Suikaloi kiinankaali ja silppua vaalea osa halutessasi vielä pienemmäksi.

Höyrytä kiinankaalia niin että menee kokoon mutta säilyttää kauniin värinsä.

Jäähdytä kylmässä juoksevan veden alla.

Sekoita jauheliha joukkoon.

Voit lisätä kiinankaalisilpun myös jauheliha joukkoon sen jälkeen kun jauheliha on saanut vähän väriä.

Silloin kiinankaalin väri ei säily yhtä kauniina kuin höyryttämällä.

Sulata rasva isossa kattilassa ja lisää joukkoon kylmä vesi.

Rasva jäähtyy silloin huoneen lämpöiseksi.

Lisää sekaan 1/3 munasta (loput tarvitaan voitelemiseen) ja suola, sokeri sekä murustettu hiiva.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot vähitellen tukevalla kauhalla sekoittaen.

Vaivaa 1-2 minuuttia kauhalla.

Jaa taikina kahden leivinpaperin päälle ja taputtele jauhotetuin käsin paperin kokoisiksi levyiksi.

Peitä liinalla ja anna kohota hetken aikaa.

Vedä toinen taikina leivinpaperin kanssa uunipellille ja levitä jäähtynyt täyte tasaisesti päälle.

Nosta toinen levy kanneksi leivinpaperia avuksi käyttäen ja irrota paperi varovasti.

Nipistä reunat kiinni ja painele haarukalla.

Voitele pinta kananmunalla ja pistele haarukalla.

Paista 200 asteessa uunin toiseksi allimmalla tasolla 25-30 minuuttia.

Vedä vähän jäähtynyt piirakka ison leikkuulaudan päälel ja leikkaa 24 palaksi tai sen mukaan minkä kokoinen piirakka on. Nauti piirakan kanssa liha-kana tai kasvislientä tai kevyttä keittoa (tai salaattia)

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Tinksu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 400g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 450g3979kcal0g0g450g0g
Kananmuna 50g(kpl)200g252kcal22g0.6g18g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 8g33kcal0g8g0g0g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g1400g4690kcal168g924g33.6g114.8g
Jauheliha, kevyt, 10% (Atria), annos 400g800g1360kcal152g0g80g0g
Sipuli 400g121kcal5g19.2g0.8g6.8g
Kiinankaali 800g160kcal12.5g18g2.4g7.2g
Ruokasuola jodioitu 26g0.7kcal0.2g0g0g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Nallekarkki, keskiarvo100g322kcal6g75g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9196g21857kcal732.2g2092.6g1169.8g259.8g
Valittu annoskoko4598g10929kcal366.1g1046.3g584.9g129.9g
Annoskoko puolitettuna2299g5464kcal183.1g523.2g292.5g65g
Arvot/100g100g238kcal8g22.8g12.7g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=295582