Liha-kiinankaalipiirakka

Valmista ensin täyte.

Paahda huoneenlämpöinen jauheliha ja hienonnettu sipuli isolla pannulla.

Mausta ja anna hautua hetken aikaa.

Anna jäähtyä.

Suikaloi kiinankaali ja silppua vaalea osa halutessasi vielä pienemmäksi.

Höyrytä kiinankaalia niin että menee kokoon mutta säilyttää kauniin värinsä.

Jäähdytä kylmässä juoksevan veden alla.

Sekoita jauheliha joukkoon.

Voit lisätä kiinankaalisilpun myös jauheliha joukkoon sen jälkeen kun jauheliha on saanut vähän väriä.

Silloin kiinankaalin väri ei säily yhtä kauniina kuin höyryttämällä.

Sulata rasva isossa kattilassa ja lisää joukkoon kylmä vesi.

Rasva jäähtyy silloin huoneen lämpöiseksi.

Lisää sekaan 1/3 munasta (loput tarvitaan voitelemiseen) ja suola, sokeri sekä murustettu hiiva.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot vähitellen tukevalla kauhalla sekoittaen.

Vaivaa 1-2 minuuttia kauhalla.

Jaa taikina kahden leivinpaperin päälle ja taputtele jauhotetuin käsin paperin kokoisiksi levyiksi.

Peitä liinalla ja anna kohota hetken aikaa.

Vedä toinen taikina leivinpaperin kanssa uunipellille ja levitä jäähtynyt täyte tasaisesti päälle.

Nosta toinen levy kanneksi leivinpaperia avuksi käyttäen ja irrota paperi varovasti.

Nipistä reunat kiinni ja painele haarukalla.

Voitele pinta kananmunalla ja pistele haarukalla.

Paista 200 asteessa uunin toiseksi allimmalla tasolla 25-30 minuuttia.

Vedä vähän jäähtynyt piirakka ison leikkuulaudan päälel ja leikkaa 24 palaksi tai sen mukaan minkä kokoinen piirakka on. Nauti piirakan kanssa liha-kana tai kasvislientä tai kevyttä keittoa (tai salaattia)

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Tinksu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 84g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 94g831kcal0g0g94g0g
Kananmuna 50g(kpl)42g53kcal4.6g0.1g3.8g0g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.7g6.8kcal0g1.7g0g0g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g292g979kcal35.1g192.9g7g24g
Jauheliha, kevyt, 10% (Atria), annos 400g167g284kcal31.7g0g16.7g0g
Sipuli 84g25kcal1g4g0.2g1.4g
Kiinankaali 167g33kcal2.6g3.8g0.5g1.5g
Ruokasuola jodioitu 5.4g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.8g2.3kcal0.1g0.3g0g0.2g
Nallekarkki, keskiarvo21g67kcal1.3g15.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1920g4563kcal152.8g437g244.4g54.2g
Valittu annoskoko960g2282kcal76.4g218.5g122.2g27.1g
Annoskoko puolitettuna480g1141kcal38.2g109.3g61.1g13.6g
Arvot/100g100g238kcal8g22.8g12.7g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=295582