Broileri-juustonaksugratiini

150 g juustonaksuja
tilkka öljyä
n. 500 g Kariniemen broilerin kevyitä fileeviipaleita
valkosipulipippuria
1 pieni kesäkurpitsa viipaleina
1-2 sipulia renkaina
250 g rasia kirsikkatomaatteja

Juustokastike

25 g voita tai margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
4-5 dl maitoa
suolaa
200 g sulatejuustoa tai 100 g juustoraastetta

Kaada juustonaksut reunalliseen uunivuokaan.

Kuumenna tilkka öljyä pannussa, paista broilerin fileeviipaleet kauttaaltaan kypsäksi, mausta valkosipulipippurilla.

Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja sipulirenkaat, kääntele hetki.

Kaada seos naksujen päälle.

Lisää myös kirsikkatomaatit.

Valmista juustokastike.

Sulata rasva kasarissa, lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita, älä ruskista.

Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee kastikkeeksi.

Mausta ripauksella suolaa ja lisää sulatejuusto tai juustoraaste.

Kaada juustokastike vuokaan ja nosta ruoka 200-250 asteiseen uuniin, kunnes pinta saa hieman väriä.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 394 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juustonaksu 30g164kcal2.7g15.9g9.9g0.4g
Rypsiöljy 1g8.8kcal0g0g1g0g
Broilerfilee viipaleet (Snellman), annos 10g100g83kcal16g1.7g1g0.6g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Kesäkurpitsa zucchini 70g13kcal0.4g1.7g0.3g0.5g
Sipuli 11g3.3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Kirsikkatomaatti, suomalainen50g10kcal0.3g1.9g0.1g0.7g
Voi 5g36kcal0.1g0g4.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.5g22kcal0.7g4.5g0.1g0.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 100g46kcal3g4.8g1.5g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Mozzarella juustoraaste Euroshopper20g58kcal5.2g0g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana788g889kcal57.2g62.4g44.4g5.4g
Valittu annoskoko394g445kcal28.6g31.2g22.2g2.7g
Annoskoko puolitettuna197g222kcal14.3g15.6g11.1g1.4g
Arvot/100g100g113kcal7.3g7.9g5.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=295731